همانطور که گفتیم پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی شی گراست که بیشتر در ساخت صفحات وب و طراحی وب کاربرد داره که البته میتوان از آن در موارد غیر آن نیز استفاده کرد .
ما قصد داریم طی این آموزش ها ابتدا به صورت تئوری با پی اچ پی آشنا بشیم و بعدا اگر فرصتی باقی بود ان شاء الله به آموزش های پروژه محور روی خواهیم آورد .
ما میتونیم با استفاده از پی اچ پی صفحات وب داینامیک طراحی کنیم ، اما صفحات وب داینامیک چی هستن و چه تفاوتی با صفحات وب استاتیک دارن ؟
صفحه وب پویا یا همان داینامیک صفحه وبی که شکل آن ثابت اما محتوای آن متغیر باشد و بتوان آن را با توجه به معیارهای جستجوی مشتری تغییر داد. اینگونه برگهها از پیش وجود ندارند و به هنگام درخواست کاربر بر روی کارساز (سرور) ساخته میشوند و به کارخواه (کلاینت) فرستاده میشوند. در واقع بر پایهٔ گونهٔ درخواست کاربر دادهها بر روی کارساز (سرور) برگردان (ترجمه) میشوند و برای کارخواه (کلاینت) فرستاده میشوند.
اگر بخواهیم ریزتر به سوال PHP چیست ؟ پاسخ دهیم، باید بگوییم که PHP کارهای پشت صحنه را در صفحات وب انجام میدهد. با استفاده از PHP شما میتوانید اطلاعات مختلف را از پایگاه داده بگیرید و به کاربر نشان دهید.
درواقع PHP یک زبان برنامه نویسی است که قدرت اصلی آن زمانی پدیدار میشود که با یک پایگاه داده یا Database ترکیب میشود. PHP میتواند اطلاعات را وارد دیتابیس کند و همینطور از آن اطلاعات مختلف را بخواند و به کاربر نشان دهد. شما با استفاده از PHP میتوانید به یک دیتابیس وصل شوید و اطلاعات موجود در آن پایگاه داده، مثل مطلب، نظرات و… را به کاربرانتان نشان دهید.
فرض کنید که شما در سایتتان یک بخشی دارید که میخواهید آخرین اخبار شرکت خودتان را نمایش دهید. برای نمایش این اخبار، از ۲ روش میتوانید استفاده کنید :
روش اول: بصورت دستی وارد کدهای HTML سایت خودتان شوید و اخبار را در کدهای HTML بصورت دستی بنویسید.
روش دوم: اخبار را ابتدا وارد پایگاه داده یا دیتابیس بکنید و سپس با استفاده از یک زبان برنامه نویسی مثل PHP، آن اخبار را از دیتابیس بخوانید و به کاربران نشان دهید.
روش اول، یعنی زمانی که شما بصورت دستی اقدام به نوشتن اخبار در صفحات وب خود میکنید را روش Static میگویند و اصطلاحا میگویند که آن صفحهی شما، یک صفحهی وب استاتیک یا Static Web Page است.
اما وقتی که شما اطلاعات و کلا محتویات صفحه را از یک پایگاه داده میخوانید و به کاربران نشان میدهید، آن صفحهی وب شما به یک صفحهی وب داینامیک یا Dynamic Web Page تبدیل میشود.
مواردی که در بالا ذکر کردیم ، امکاناتی است که بصورت پیشفرض در PHP آمده است . شما میتوانید با استفاده از کتابخانههای مختلف PHP ، امکانات مختلف داشته باشید .
قبل از یادگیری PHP خیلی خوب است که کمی با دنیای وب آشنایی داشته باشید. برای مثال اگر قبل از PHP کمی به طراحی وب با HTML و CSS مسلط باشید ، کار شما در یادگیری و کار با PHP نیز بسیار ساده و راحت میشود .
در این مقاله از http://yadify.com/120/what-is-php استفاده و تلخیص نموده ام که میتونین برای اطلاع بیشتر به سایت مراجعه کنید و متن اصلی رو هم بخونین .
درباره این سایت