بسم الله الرحمن الرحیم
از امروز قصد دارم همراه شما دوره ی آموزش پی اچ پی رو شروع کنم .
چیزی که در مورد پی اچ پی باید بدونید اینه که اولا پی اچ پی چیه ؟
پیاچپی (به انگلیسی: PHP) یک زبان برنامهنویسیِ شیءگرا است که برای طراحی وب توسعه یافته است ، اما میتوان از آن به عنوان یک زبان عمومی نیز استفادهکرد .
برنامهنویسی شیءگرا ( به انگلیسی : Object-Oriented Programming ) ( به اختصار: OOP ) یک شیوه برنامهنویسی است، که ساختار یا بلوک اصلی اجزای آن، شیءها میباشند. در این شیوه برنامهنویسی، برنامه به شیء گرایش پیدا میکند، به این معنا که دادهها و توابعی که بر روی این دادهها عمل میکنند، تا حد امکان در قالبی به نام شیء و در کنار یکدیگر قرار گرفته، جمعبندی شده و یک واحد (یا یک شیء) را تشکیل میدهند و نسبت به محیط بیرونِ خود، کپسوله میشوند. از این طریق، توابع خارج از آن شیء، امکان ایجاد تغییر در دادههای درون شیء را نخواهند داشت .
یک مثال :
در اطراف ما اشیاء زیادی وجود دارد و میتوان تمام مفاهیم موجود در طبیعت را با اشیاء تقلیل داد. مثلاً یک ماشین باربری. این ماشین یک سری خصوصیات دارد: چهار چرخ، یک پدال ترمز، یک پدال گاز، یک فرمان و یک محل بزرگ برای قرار دادن اشیاء در آن و… این ماشین در صورتی که ما پدال گاز آن را فشار دهیم، حرکت میکند. در صورتی که فرمان آن را بچرخانیم تغییر مسیر میدهد. پس این شیء علاوه بر یک سری خصوصیات، یک سری رفتار مشخص هم به ما نشان میدهد؛ ولی فقط این یک ماشین نیست که این کار را انجام میدهد. تمامی ماشینها این کارها را انجام میدهند. پس میتوانیم این ماشین را 'تعریف' کنیم و بگوییم: ماشین باربری وسیلهای است که چهار چرخ، یک گاز، یک ترمز، یک فرمان و یک محل برای حمل بار دارد و اگر پدال گاز آن فشار داده شود حرکت میکند. این تعریف این ماشین است ولی خود آن نیست. هر زمانی چنین ماشینی بخواهیم به کارخانه تولید آن میرویم و از فروشندگان میخواهیم تا با توجه به این تعریف یک ماشین به ما بدهند. مفاهیم فوق در زبانهای برنامهنویسی شیءگرا گنجانده شدهاند. در این زبانها، اشیاء زیادی از پیش وجود دارند که برنامهنویسان میتوانند از آنها استفاده کنند.
مجدداً به مثال ماشین باربری بر میگردیم و این بار، یک ماشین سواری را تعریف میکنیم. ماشین سواری شیئی است که چهار چرخ، یک ترمز، یک پدال گاز و یک صندوق عقب دارد. این تعریف به تعریف ماشین باربری بسیار شبیهاست. به عبارت دیگر ما به یک تعریف جدید میرسیم: خودرو. خودرو وسیلهای است که چهار چرخ، یک ترمز، یک پدال گاز دارد. پس از این به بعد تعریف ماشین باربری و ماشین سواری خیلی سادهتر میشود. ماشین باربری، خودرویی است که محلی برای قرار دادن بار داشته باشد و ماشین سواری، خودروییاست که صندوق عقب داشته باشد.
در زبانهای برنامهنویسی شیءگرا نیز اشیاء مختلفی وجود دارند که تعریف آنها تکمیلکننده یکدیگر است، به عبارت دیگر اشیا از یکدیگر ارث بری میکنند. برخی از تعاریف کاملاً عام است و نمیتوان از آنها نمونه شیئی ساخت و تنها تعریف هستند. به این تعاریف Interface گفته میشود.
کپسولهسازی (به انگلیسی: Encapsulation) یا لفافهبندی، در علم رایانه مخفیسازی مکانیزم داخلی و ساختار دادههای اجزای نرمافزار در پشت یک رابط کاربر است . بدین طریق کاربر یک نرمافزار فقط نیاز دارد که بداند آن قطعه نرمافزاری چه میکند و نمیتواند آنها را منوط به چگونگی اجرای آنها بکند. عمل مخفیسازی باعث میشود که اشیاء بدون آنکه از چگونگی کارکرد یکدیگر اطلاع داشته باشند با هم کار کنند.
کدهای پیاچپی توسط یک سرور وب که نرمافزار پیاچپی بر روی آن نصب باشد، تفسیر میشوند. دستورهای این زبان میتوانند به صورت مستقیم در درون کدهای اچتیامال قرار بگیرند. زبان پیاچپی از نسخهٔ ۴٫۳ به بعد قابلیت پشتیبانی از واسط خط فرمان را نیز به امکانات خود اضافه کرد. این قابلیت میتواند برای ایجاد نرمافزارهای غیر وبی یا نرمافزارهایی با واسط گرافیکی کاربر مورد استفاده قرار بگیرد .
کارساز وب، سرور وب یا وب سرور (به انگلیسی: web server)، سامانهای است که توانایی پاسخگوئی به مرورگر وب و ارسال صفحه درخواستی مرورگر را داراست. صفحات وب بر پایه یک ساختار مشخص و با یک نام یگانه بر روی سرور وب قرار میگیرند. بر روی یک سرور وب امکان قرار گرفتن صفحات متعدد و با ساختارهای جداگانه وجود دارد.
مهمترین مطالب :
1 - پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی شی گراست که برای وب توسعه یافته اما میتوان از آن به عنوان یک زبان عمومی استفاده کرد .
2 - پی اچ پی زبان Open Source است ( به این معنا که استفاده از PHP کاملا رایگان است و شما هیچ هزینهای برای کار با آن پرداخت نمیکنید )
3 - کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند . این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما ( با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp )
در پست بعدی بیشتر با پی اچ پی و قابلیت های آن آشنا خواهیم شد .
درباره این سایت